Du trenger;
Ca 1 og ½ kopp hvetemel, finsiktet
1 kopp sukker
2 egg
1 - 2 ts bakepulver
1 spiseskje havregryn
3 spiseskjeer olje / smeltet smør
(I spiseskje sirup
Krydder:
1 ts malt kanel
Kakao – varierer etter grad av mørk sjokolade. Oboy: ca 4 spiseskjeer
2 ts vaniljesukker
Annet krydder etter ønske,
f.eks. litt malt nellik, litt malt pepper, litt revet sitronskall, ¼ ts allehånde – fritt frem for kreativitet
fremgangsmåte:
pisk egg og sukker sammen i en bolle. Bland mel, bakepulver, havregryn og krydder for seg selv, før du blander det inn i røren. Hell i olje og bland godt. Røren skal være seig og ”kakerøreliknende”, bare enda tykkere.Forvarm ovnen til 200 grader Celcius. Når ovnen er varm: Bruk to spiseskjeer til å sette små klatter av deig på en smurt plate eller på bakepapir. Klattene skal være ca. Som halve håndflaten din.
Stek i ti minutter – ta ut og avkjøl på rist i to, tre minutter. Klar til servering!
Tips: passer til tebesøk.
No comments:
Post a Comment