Tuesday, October 2, 2007

Ingefær

Her i helgen ble det nevnt for meg en fantastisk tedrikk, en god og sunn og søt tedrikk som en kan drikke alltid, men som kanskje særlig er vellykket under forkjølelse. Og da jeg er forkjølet, og har forsøkt meg på samtlige forkjølelsesteer blogget om her tidligere, mente jeg det var på tide å prøve noe nytt. Dessuten hørtes det så fantastisk godt ut. Og det skader vel ikke at det så absolutt er tiden, både for forkjølelse, te og ingefær.

Hva trenger en?

1 liter vann

fersk ingefær, en middels stor rot.

Honning, som i alle gode høstteer

litt sukker, for å balansere det hele


Kutt ingefæren i store skiver på noen milimeter - bruk magefølelsen og lag dem passe tynne. En middels stor rot vil være omtrent på størrelse med en voksens halve håndflate, og du kan med fordel bruke hele, særlig i tilfelle forkjølelse. Du kan jo skjære av skallet, eventuelt bare skylle det og la det koke med. Putt ingefærskivene i en kjele og hell en liter vann over. Varm opp vannet. Når vannet antar en temperatur som er mer koselig, løser du opp en til to spiseskjeer honning i vannet, og sukker etter behag. Kok opp og hold det like under kokepunktet et par minutter, gjerne nærmere ti. Sil av ingefæren, men behold dem - de kan brukes igjen - og server. En blir frisk og glad.

3 comments:

 1. Jeg pleier å ha sitron i ingefærteen min. Hva tror du om det?

  ReplyDelete
 2. sukker er bare tull. Iallefall når du bruker honning. Sukker er bare skadelig, spesielt når du er dårlig i halsen. Ingefær, sitron og evt. honning er supert. Hvis du tør kan du slenge oppi et fedd hvitløk også:)

  ReplyDelete
 3. Ah, Oyvsar, du har så rett. Ingefær, honning og en hvitløk er bra, sukker er bare tull. Kritikken er absorbert. Nå skal det sies at hvis du bruker ingefærte for smakens skyld, så kan sukker fungere ganske godt, for jeg syes honning har en tendens til å overta litt for mye av ingefærsmaken - og den liker jeg så godt. Ingefær te uten søtningmiddel er kanskje greien.

  Sitron i ingefærte høres kjempegodt ut! Jeg skal prøve, og med din tillatelse spre det glade budskap. Men så er jeg glad i sitron i alt.

  ReplyDelete