Friday, July 18, 2008

grønn brann og hvordan slukke den

For det første, det er høysesong for gratis te.

Jeg har ellers vært på leting etter andre former for gratis te, og jeg har bestemt meg for å trekke frem brennenesler.Brennesler er nemlig veldig fine planter. Det er så mye jern i dem at de burde vært rustrøde i regnet, i stedet er de skinnende grønnebrune og fulle av pigger. Piggene kan en fint unngå, dersom en tar på seg en plastpose eller plasthansker når en plukker dem. Egentlig burde en ha plukket neslene for noen uker siden, for de er best om en plukker dem små og unge. Nå er de fleste blitt ganske store, men en kan fremdeles finne små spirer dersom en leter litt. Brennesler og bringebærbusker trives i den samme jorden, så se etter bringebærbuskene!

I hvert fall. En kan plukke bladene, renske dem (til te fungerer blader best. Til suppe fungerer alt, med unntak av roten.) Følg Lenes oppskrift på hvordan tørke urter.

2 comments:

 1. Eg kann godt tenkja meg ein smak av desse heimelaga (frå botnen) te-ane dine. Um du hev nok til å bjoda oss på.

  Dessutan var yverskrifti di fin.
  Brann (fotball-laget) tapa i går.
  Men dette er ein annan og mykje betre brann.

  ReplyDelete
 2. De taper støtt og stadig, og både Kristian og kusinen min blir nedtrykte av det. Det gjør meg mest glad for at jeg ikke er i Bergen, for alle brannsupporterne går bestandig forbi huset vårt midt på natten, ravende fulle, og humøret deres er som regel avhengig av fotballagets prestasjoner. Jeg bor heldigvis for langt unna Rosenborgfanatikerne.

  Du skal få te! Neste gang du kommer, skal jeg by deg på kamillete, tror jeg. Særlig hvis du kommer på kveldingen en gang, for kamille er beroligende og bra før leggetid. Jeg skal ha det i baklappen et sted.

  ReplyDelete