Tuesday, August 18, 2009

kjøkkenheksen kverker halsonde

Det er noen ting en kjøkkenheks liker å ha i krydderhyllen. Min krydderhylle vokser stadig, etter hvert som jeg oppdager nye eksperimentelle tetyper. Mitt nyeste prosjekt? Salvie.

Salviete kan kverke sår hals, visste du det? Det er fordi salvie er en av de mange kryddertypene som virker bakteriehemmende. Dessuten er det godt, og det er jo fint.

Du blander:

2 ts salvie i en kopp kaldt vann. Varm det langsomt opp til kokepunktet, men la det ikke koke. Ta gryten av platen, la det trekke så lenge du gidder og drikk teen i små slurker. (Det anbefales å gurgle teen mellom hver munnfull. Lek at du er barn igjen, og gurgle alt du kan. Gurglegurglegurgle.)

Men! Alle kjerringråd har et men. Er du kvinne, mamma og ammende, bør du drikke en annen form for te. Salvie hemmer melkeproduksjonen.

2 comments:

  1. Aha! Men melkeproduksjon er ikke alltid et gode. :) Diverse prevensjonsmetoder, alltid for kvinner, viser seg å ha slike uheldige bivirkninger for brukerne og da kan det være grei å vite hva som stagger slikt, ihvertfall når det er langt fra behov for det. ;) Informativt!

    ReplyDelete
  2. Takker! Det er alltid en fin del av disse kjerringråd-tetipsene, de virker begge veier. Jeg er for å ta vare på kjerringråd, og kanskje særlig dem som gikk i arv fra kvinne til kvinne. Jeg elsker at "scarborough Fair", tilsynelatende en kjærlighetssang, er en fordekt sang om abortfremkallende urter. Kjerringråd er nydelige.

    ReplyDelete