Wednesday, August 1, 2007

Albus' te

underbevisstheten er merkelig sak. Her kommer en oppskrift på iste til, en te laget med kjærlighet og honning til Annette, men den endte som en hyllest til en helt annen. Albus Dumbledore, den fineste bokkarakter jeg noensinne har møtt, var etter sigende glad i gumpesukkertøy, akkurat som jeg. Skal jeg dømme etter bøkene hadde også han en forkjærlighet for sitronsutter og skarpe lakrisbiter, og det er hovedingrediensene i denne teen - søt sitron og skarp lakris. Hva er da mer naturlig enn å dedikere teen til ham? Skål for Albus Dumbledore, en vis mann med hjertet fullt av kjærlighet.

Denne teen er for øvrig knallgod varm også, så den kan en jo bruke til vinteren også.

Det en trenger er følgende;

Store mengder atempause (en sær teblanding en får kjøpt på teogkaffehuset - består av sitron, sitrongress og lakrisrot. Om du ikke får tak i denne blandingen, kan du jo prøve med alternative, tilsvarende blandinger. Eller ringe meg.)
Sitronskiver
honning

Trekk sterk te av tebladene og sitronbitene. Deretter søtes den med honning - alt etter hvor søt du vil ha den, men her er honningen en del av smaken, ikke bare søtningsmiddel. Kjøl ned teen i en mugge stående i romtemperatur, frys isbiter og server i glass, gjerne med en fersk sitronskive til.

Det hele smaker mindre av lakris enn en skulle vente, og nærmere som Annette beskrev det "slik en sitronte skal smake". Krydret, søt og veldig særegen, rett og slett spennende.

No comments:

Post a Comment