Friday, February 15, 2008

tyggegummi og sånt

Beklager stillheten de siste par ukene.

Jeg fikk en tepakke av min kusine Tora i sommer, og først nå i vintermånedene har jeg virkelig prøvd den ut. Den er pakket i pose av gråpapir, og utenpå har noen skrevet med kulepenn "sencha sacura". Opprinnelig er vel dette en japansk te, skjønt denne nok er kjøpt i Polen. Skal en tro tesidene omkring betyr "sencha" ganske enkelt "vanlig" på japansk, og kvaliteten skal visst nok variere etter pris. Betydningen av Sakura har jeg enda ikke klart å skrape meg frem til, jeg går ut i fra at i dèt øyeblikk jeg knekker den gåten vet jeg også hvilken te jeg drikker. Jeg lover derfor å komme med en oppdatering, men inntil videre kan jeg informere om at hovedårsaken til at jeg fikk denne teen var den noe spesielle lukten; den lukter tyggegummi. Type barnemerke, ubestemmelig fruktsmak. (Min kusine elsker sånt.)

I hvert fall gjorde den det i begynnelsen, jeg mener lukten avtar litt etter hvert. Tilbake står en veldig mild og velbalansert, søt grønn te med diverse blomsterblader i, fantastisk god.

4 comments:

 1. Engeline, Engeline.
  Så små japansk-kunnskaper, hm? ^-^

  Sakura er japansk kirsebær, den som bare blomstrer noen få uker i mai.

  Hurra for te-oppdatering, forøvrig!

  ReplyDelete
 2. Du har nok fått en blandings-te, sencha tilsatt kirsebær tenker jeg.

  Den rene senchaen har gulaktig farge, og søtlig og gressaktig smak.

  Senchaen er mye drukket i Japan, men er ikke så veldig kjent utenfor hjemlandet. Det er litt synd, for de fineste kvalitetene av sencha er noen av verdens beste teer.

  En annen japansk te det er vel verdt å prøve er matcha - som benyttes ved den berømte teseremonien. Også dette er en grønn te, som kommer i finknust pulverform, og må vispes ut i det varme vannet (man drikker altså selve tebladene). Matcha kan være vanskelig å få tak i her i Norge, bestill på nettet fra England eller Tyskland.

  ReplyDelete
 3. Se der! Takk for utfyllende tekunnskaper, begge to! Det kommer en egen oppdatering nå. Og Matchate har jeg hørt om, men ikke fått tak i - å bestille på nett var en god plan. Du skal se det kommer flere oppdateringer om japansk te med tiden.

  ReplyDelete
 4. Sencha er den mest konsumerte teen i Japan, og fåes som nevnt i mange kvaliteter.

  Jeg vil som Charlie sier absolutt anbefale Matcha-te, som tar te-nytelse til et helt nytt nivå. Den er blitt min absolutte favoritt, ikke bare pga smaken, men også alle de fantastiske helsegevinstene.

  Jeg har funnet flere leverandører av matcha i Norge, men har ikke enda fått testet ut kvaliteten på alle. www.tehagen.no har matcha som jeg snart skal prøve. Frem til nå har jeg holdt meg til www.kvalite.no, som leverer en matchatype som heter matcha premium, og denne er veldig god. Tror også det er mulig å få tak i matcha via stockflets og solberg hansen, men har ikke prøvd det enda.

  Kan forøvrig også nevne at den beste kvaliteten av matcha aldri forlater hjemlander Japan. De beholder den selv, noe jeg forstår veldig godt. Jeg kjøpte en boks med absolutt premium kvalitet da jeg var på ferie der, og den var helt himmelsk!

  Spennende blogg, forresten :) Morsomt å lese om andre som også har en lidenskap for den varme koppen.

  Mvh J.E.

  ReplyDelete