Monday, January 15, 2007

oppskrift på fenomenalske kaker

Du trenger;

Ca 1 og ½ kopp hvetemel, finsiktet

1 kopp sukker

2 egg

1 - 2 ts bakepulver

1 spiseskje havregryn

3 spiseskjeer olje / smeltet smør

(I spiseskje sirup for mer smak)

(hakkede nøtter for tyggemotstand og ekstra nam)

Krydder:

1 ts malt kanel

Kakao – varierer etter grad av mørk sjokolade. Oboy: ca 4 spiseskjeer

2 ts vaniljesukker

Annet krydder etter ønske,

f.eks. litt malt nellik, litt malt pepper, litt revet sitronskall, ¼ ts allehånde – fritt frem for kreativitet

fremgangsmåte:

pisk egg og sukker sammen i en bolle. Bland mel, bakepulver, havregryn og krydder for seg selv, før du blander det inn i røren. Hell i olje og bland godt. Røren skal være seig og ”kakerøreliknende”, bare enda tykkere.Forvarm ovnen til 200 grader Celcius. Når ovnen er varm: Bruk to spiseskjeer til å sette små klatter av deig på en smurt plate eller på bakepapir. Klattene skal være ca. Som halve håndflaten din.

Stek i ti minutter – ta ut og avkjøl på rist i to, tre minutter. Klar til servering!

Tips: passer til tebesøk.

No comments:

Post a Comment