Wednesday, January 31, 2007

wikipedia

Les hva Wikipedia sier om te! Interessant lesing, hvis en er en tefrik med altfor mye fritid. Hvilket jeg muligens har, men wiki er en venn og Google sier altfor mye om emnet til at det blir interessant.

2 comments:

 1. Dette må være den kuleste bloggen noen jeg kjenner har starta til nå. Dette er å anse som mitt bidrag:

  - Lapsang Souchong

  http://en.wikipedia.org/wiki/Lapsang_souchong

  Dette er min absolutte favoritt! Mørk, kraftig, aromatisk. Slik er den uforfalskede smaken av svart te, og slik smaker den også! Den er aller best servert på engelsk manér, dvs. med en skvett melk i, og søtningsmiddel (personlig bruker jeg én sukett, men det er en smakssak).

  Til nød, som erstatning, går Darjeeling-te ann. Mer generelt styrer jeg langt unna fruktte.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Darjeeling_tea


  Da jeg var i Kina i fjor sommer hadde jeg tre teopplevelser utenom det vanlige (jeg drakk masse te, men det får ligge til neste gang), alle tre involverte is-te:

  - Fersk is-te laga på rød(!) te. Fantastisk!
  - Grønn slush is-te med en dæsj softis på toppen! Det var eventyrlig godt!
  - Grønn is-te som blandevann! Vi fikk en helflaske tolv år gammel merkewhiskey, en tolitersflaske med grønn is-te og en mugge med isbiter i, på bordet. Dette skulle blandes, så drikkes. Det smaker veldig pussig, men var fryktelig godt. Noe å prøve her hjemme?

  ReplyDelete
 2. så kult! tetips og ros, kan det bli bedre? Skal prøve ut den fantastiske tebutikken her, sjekke om de har lapsang S. Hvis ikke kan de kanskje skaffe. Er det den du en gang snakket om? Du snakket en gang om en tetype som var kjempegod, som jeg ikke fikk tak i før jeg glemte hva den het. Sånn kan det gå.

  Tror jeg skipper den siste, for øvrig. Kan vente med den til en gang jeg skal ha stor fest med masse folk som kan drikke den.

  Og takk for kommentar! Gjett om jeg ble glad nå :)

  ReplyDelete